Читај ми!

Avion sa političarima iz BiH vraćen na aerodrom

Avion "Ostrijan erlajnza" u kojem se nalazila delegacija Federacije Bosne i Hercegovine sa premijerom Fadilom Novalićem i guvernerom Centralne banke BiH Kemalom Kozarićem, morao je da se vrati na aerodrom zbog požara. Iako je prvobitno javljeno da se jedan od motora zapalio, ispostavilo se da je uzrok požara neispravan aparat za kafu.

U avionu su bili predsednik vlade Federacije BiH Fadil Novalić i guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić, kao i troje vladinih zvaničnika i savetnika koji su se vraćali u zemlju posle prolećnog zasedanja Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke, prenosi Tanjug.

Avion je, kako je Kozarić posvedočio portalu Kliks.ba, poleteo s aerodroma u Vašingtonu i posle 45 minuta je javljeno da zbog tehničkih problema mora prinudno da se vrati na polazno odredište.

"Posle smo saznali da se zapalio aparat za kafu. Nakon sletanja su stigle vatrogasna služba, policija i hitna pomoć. Sat-dva smo čekali u autobusima, nakon čega su nas obavestili da je avion neispravan", kaže Kozarić.

Neki od putnika izjavili su kako su tokom leta mogli i da osete miris paljevine koji je, verovatno, poticao od neispravnog aparata za kafu.

Iako su pojedini lokalni mediji javili kako je u avionu bio i ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak, guverner Kozarić je tu informaciju demantovao i pojasnio da je on iz Vašingtona otputovao dan ranije.

Kako je Feni potvrđeno u Kancelariji premijera Federacije BiH, delegacija će u Sarajevo doputovati sutra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво