Читај ми!

ECB: Atina mora da uradi mnogo više

Šef Evropske centralne banke Mario Dragi rekao je da Grčka mora da uradi mnogo više, i to hitno, na izradi prihvatljivog plana kako bi dobila dalje finansiranje od EU.

Mario Dragi kaže da nedostaje okvirni plan kako bi se nastavilo finansiranje koje Grčkoj daje EU, javio je AFP, prenosi Tanjug.

Dragi je rekao da Atina mora da izađe sa takvim planom koji bi kreditori mogli da iskoriste kako bi procenili dejstvo predloga vezanih za domaću politiku i njihov uticaj na ekonomiju i finansijsku stabilnost zemlje.

"Potrebno je mnogo, mnogo više rada i to hitno", rekao je Dragi u Vašingtonu na marginama prolećnog zasedanja MMF-a i Svetske banke.

"Mi svi želimo da Grčka uspe. Odgovor je u rukama grčke vlade", dodao je Dragi, prenosi AFP.

Grčki pregovarači će se sastati u Parizu u subotu sa predstavnicima EU, ECB i Međunarodnog monetarnog fonda kako bi pokušali da postignu dogovor uoči sastanka ministara finansija Evrogrupe 24. aprila u Rigi, navodi AFP.

Grčkoj vladi je hitno potrebno novo finansiranje kako bi mogla da isplati plate krajem meseca a zatim izvrši niz otplata dugovanja MMF-u i ECB u naredna tri meseca, podsetio je AFP.

Dragi je rekao da nedostaje okvirni plan i metodologija na osnovu koje bi se mogao proceniti ukupni uticaj predloženih promena na ekonomski rast i fiskalnu i finansijsku stabilnost zemlje.

Na pitanje da li bi se moglo dogoditi da Grčka bankrotira, Dragi je rekao da ni ne želi da razmišlja o nečem takvom.

"Grčki lideri ponavljaju da žele da ispune sve svoje obaveze", rekao je šef ECB, prenosi AFP.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво