Читај ми!

Konstitutivna sednica skupštine RS

U Banjaluci je počela konstituitivna sednica novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj su zakletvu položiti novoizabrani poslanici, kao i reizabrani predsednik RS Milorad Dodik i potpredsednici Ramiz Salkić i Josip Jerković.

Za predsednika Skupštine izabran je Nedeljko Čubrilović iz DNS-a sa 44 glasa "za".

Politički blok SNSD-DNS-SP saopštio je sinoć da ima većinu za izbor skupštinskog rukovodstva.

SNSD-DNS-SP, bez Napredne Srpske (NS) Adama Šukala, imaju 40 poslanika.

Mada je ranije tvrdio da će NS pred sednicu saopštiti da li će podržati blok SNSD-DNS-SP ili blok SDS-PDP-NDP, Šukalo sinoć nije otkrio koji će blok podržati poslanici NS, ističući da oni žele da "budu most" između dve najjače stranke, SNSD i SDS.

NS u parlamentu RS ima dva poslanika i na izbore su izašli u koaliciji sa DNS-om.

Blok SDS-PDP-NDP ima 34 poslanika, jer su u međuvremenu poslanik PUP

Ilija Stevančević koji je bio na listi SDS-a i Vojin Mitrović koji je u parlament ušao kao poslanik NDP-a, saopštili da će delovati kao nezavisni poslanici.

Stevančević je SMS porukom obavestio predsednika SDS Mladena Bosića da izlazi iz koalicije sa SDS-om, jer je Savez za promene, prevođen SDS-om, postigla dogovor o zajedničkom delovanju sa koalicijom "Domovina".

Koalicija "Domovina", u kojoj je dominantna Stranka demokratske akcije, u parlamentu ima pet poslanika.

Danima pre održavanja konstitutivne sednice parlamenta RS u javnosti traje rasprava o snimku na kojem premijerka RS Željka Cvijanović navodno kaže da su navodno "kupili dva poslanika" i obezbedili skupštinsku većinu, ako ih "izdaju" poslanici NS Adama Šukala.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво