Zavidovići, pretučen Srbin povratnik

Bošnjaci noću izvukli iz kuće u selu Stog kod Zavidovića povratnika Duška Đurića i prebili ga, prenose "Nezavisne novine". Pomoć mu ukazao poznanik Bošnjak, koji je pozvao hitnu pomoć. Đurić zadržan na lečenju u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

Grupa Bošnjaka pretukla je srpskog povratnika Duška Đurića (53), u selu Stog na Ozrenu, rekao je Zoran Blagojević, predsednik Zavičajnog udruženja Zavidovićana sa sedištem u Doboju.

Blagojević je rekao da je grupa Bošnjaka, dva sata posle ponoći između petka i subote, provalila u Đurićevu kuću, izvukla ga na silu iz kreveta i isprebijala.

Prema njegovim tvrdnjama, po telu Đurića vidljivi su tragovi teških udaraca. Blagojević je za banjalučke Nezavisne novine ispričao da je Đurića prošlog jutra u besvesnom stanju zatekao poznanik Bošnjak, koji je pozvao hitnu pomoć koja ga je prevezla u Kantonalnu bolnicu u Zenici, gde je zadržan na lečenju.

O celom slučaju, kako kaže Blagojević, obavešten je od jednog meštanina sela Stog.

"Ovaj slučaj jedan je samo dokaz koliko su Srbi povratnici bezbedni i dobrodošli u Federaciju BiH, u konkretnom slučaju u Zavidoviće", kazao je Blagojević.

On je pozvao federalne vlasti da slučaj ispitaju i Srbe povratnike zaštite od ovakvih nemilih događaja.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво