Читај ми!

Sobarica "otvorila dušu"

Želim da ide u zatvor, da zna da postoje mesta gde ne možete da koristite svoju moć i novac, rekla sobarica koja je optužila bivšeg direktora MMF-a Dominika Stros-Kana za pokušaj silovanja.

Sobarica iz Gvineje, koja je optužila bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda Dominika Stros-Kana za pokušaj silovanja u njujorškom hotelu, odlučila je da prvi put javno progovori za medije, kako bi, kako kaže, sprala ljagu sa svog imena, izvestili su američki mediji.

"Zbog njega me zovu prostitutkom", rekla je Nafisato Dialo magazinu Njuzvik. Njen intervju objavljen je u trenutku kada sudske vlasti treba da odluče da li da odbace optužbe protiv 62-godišnjeg Stros-Kana.

"Želim da ide u zatvor. Želim da zna da postoje mesta gde ne možete da koristite svoju moć, ne možete da koristite svoj novac", rekla je Nafisato Dialo.

Tridesetdvogodišnja imigrantkinja navela je da je bila uplašena da ne izgubi posao, kada je pobegla iz sobe u kojoj se, navodno, dogodio incident.

Sobarica će se u utorak pojaviti u emisiji "Dobro jutro, Ameriko" TV stanice Ej-Bi-Si, tačno nedelju dana pre nego što Stros-Kan treba ponovo da se pojavi pred sudom u Njujorku, kako bi odgovarao po optužbama za pokušaj silovanja i seksualni napad na nju u hotelu na Menhetnu.

Dominik Stros-Kan čvrsto odbacuje optužbe. Njegov advokatski tim saopštio je da je Nafisato Dialo "prvi tužitelj u istoriji koji sprovodi medijsku kampanju kako bi ubedio tužioca da nastavi sa optužbama protiv osobe od koje ona želi novac".

Stros-Kanovi advokati optužili su pravni tim sobarice da je "organizovao nezabeležen broj medijskih događaja i skupova kako bi se izvršio pritisak na tužioce".

Stros-Kan treba ponovo da se pojavi pred sudom 1. avgusta, a njegovi advokati su tražili da proces protiv njega bude obustavljen, pošto je tužilaštvo izrazilo bojazan u vezi sa kredibilitetom tužilje. Bivši prvi čovek MMF-a je 1. jula pušten iz kućnog pritvora, uz kauciju od šest miliona dolara.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво