Hamas upozorava Abasa

Predstavnici palestinskih orgnizacija u izgnanstvu odbijaju svaki međunarodni sporazum koji bi palestinska predsednik Mahmud Abas, vođa umerenog Fataha, mogao da sklopi u ime palestinskog naroda.

Palestinske organizacije, sa sedištem u Damasku, upozorile su palestinskog predsednika Mahmuda Abasa da se ne odriče "prava palestinskog naroda" u zamenu za "iluzije SAD".

Politički lideri Hamasa, Islamskog džihada i drugih organizacija, koji žive u izgnanstvu sastali su se u sirijskom glavnom gradu, nakon čega su, u zajedničkom saopštenju, naglasili da odbijaju svaki međunarodni sporazum koji bi Abas, vođa umerenijeg Fataha, mogao da sklopi "u ime našeg naroda koji bi narušio njihova prava pod firmom mira".

Abas je u međuvremenu razgovarao u Kairu sa egipatskim predsednikom Hosnijem Mubarakom o svom nedavnom sastanku sa američkim liderom Barakom Obamom u Beloj kući.

Palestinski predsednik je, posle sastanka, izjavio da u potpunosti podržava usredsređenost američke administracije na osnivanje nezavisne palestinske države i zaustavljanje širenja jevrejskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali.

Palestinske organizacije su, sa skupa u Damasku, upozorile da su protivne "iluzijame SAD o novom dogovoru pod sloganom dvodržavnog rešenja", imajući u vidu "ekstremni rasizam" vlade izraelskog premijera Benjamina Natanijahua i "eskalacije izraelske pozicije", prenose izrelski mediji.

Palestinci u izgnanstvu pozvaju na ukidanje dvogodišnje blokade pojasa Gaze i "judaizaacije" ne samo Zapadne obale, već i istočnog Jerusalima, koji Palestinci nameravaju da proglase glavnim gradom svoje buduće države.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво