Читај ми!

Istraga ubistva Šinza Abea, oglasio se predsednik Unifikacione crkve

Majka muškarca uhapšenog zbog ubistva bivšeg japanskog premijera je članica Unifikacione crkve, dok Šinzo Abe to nije bio. Mediji su ranije objavili da je osumnjičeni za ubistvo bio ogorčen, jer je njegova majka dala veliku donaciju toj crkvi, nakon čega je bankrotirala.

Tecuja Jamagami, nezaposleni 41-godišnjak, pucao je u Šinza Abea tokom političkog skupa u gradu Nara. Bivši japanski premijer je podlegao zadobijenim ranama, a ubistvo je šokiralo Japan.

Jamagami je verovao da je Abe promovisao religijsku grupu kojoj je njegova majka dala ogromnu donaciju. On je policiji rekao da je njegova majka bankrotirala nakon toga.

Tomihiro Tanaka, predsednik japanskog ogranka "Porodičnog saveza za svetski mir i ujedinjenje", poznatijeg kao Unifikaciona crkva, rekao je novinarima da je Jamagamijeva majka članica te crkve, ali je odbio da prokomentariše njene donacije.

Rekao je, međutim, da ni Abe ni njegov ubica nisu bili članovi. Takođe je rekao i da Abe nije bio ni savetnik crkve.

Jamagamijeva majka se prvi put priključila crkvi 1998. godine, ali od 2009. do 2007. nije bila aktivna. Pre dve ili tri godine je ponovo uspostavila komunikaciju sa članovima crkve i poslednjih šest meseci je događajima u organizaciji Unifikacione crkve pristustvovala jednom mesečno.

Unifikaciona crkva je osnovana u Južnoj Koreji 1954. godine od strane San Mjung Muna, samoproklamovanog mesije i antikomuniste. Crkva je postala poznata zahvaljujući masovnim venčanjima, tokom kojih su se hiljade parova venčavale.

Mun, koji je tečno govorio japanski, pokrenuo je antikomunističku poliitčku kampanju u Japanu kasnih šezdesetih godina i uspostavio odnose sa japanskim političarima.

On je preminuo 2012. godine, a crkva ima oko 600.000 članova u Japanu i više od 10 miliona širom sveta.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво