Obama pogrešio predlažući Dašla

Američki predsednik Barak Obama priznao da je pogrešio kada je za ministra zdravlja predložio Toma Dašla. Dašl je povukao svoju nominaciju na tu funkciju pošto je otkriveno da nije platio porez u iznosu od 140.000 dolara.

Barak Obama priznao je da je pogrešio kad je za ministra zdravlja predložio Toma Dašla koji je povukao svoju nominaciju za tu funkciju pošto je otkriveno da nije platio porez u iznosu od 140.000 dolara.

"Moram da priznam da sam pogrešio jer je za ovu administraciju važno da pošalje poruku da ne postoje dvostruki standardi - jedni kad su u pitanju javne ličnosti, a drugi, kad je reč o običnim građanima koji moraju da plate porez", rekao je sinoć Obama.

Bela kuća je saopštila se Dašl povlači zato što ne želi da bude breme za novu administraciju.

Među kandidatima koje će Obama, najverovatnije, uzeti u obzir za nominovanje za ministra zdravlja spominje se Hauard Din, bivši predsednik Nacionalnog komiteta Demokratske partije, a mnogi smatraju da bi njegova dosadašnja partijska reputacija mogla da spreči republikance u Kongresu da glasaju za njegov izbor.

Novi ministar zdravlja SAD mogao bi da postane i profesor ekonomije na univerzitetu Harvard, Dejvid Katler, koji se zalaže za poboljšavanje kvaliteta američkog zdravstvenog sistema.

Među ostalima, pominju se i guverner Kanzasa Ketlin Sebelijus, čije ime se i do sada pojavljivalo među mnogućim kandidatima za druge funkcije u Obaminoj administraciji.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво