Navaljnom zamrznuti računi i zaplenjen stan u Moskvi

Bankovni račun ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog je zamrznut, a njegov stan u Moskvi je zaplenjen zbog ranije sudske parnice, dok se on oporavljao od trovanja u berlinskoj bolnici, izjavila je njegova portparolka Kira Jarmiš.

"To znači da Aleksej Navaljni stan ne može da proda, donira ili stavi pod hipoteku", izjavila je Kira Jarmiš u video-snimku objavljenom na njenom tviter nalogu, prenosi Rojters.

Imovina je Navaljnom oduzeta 27. avgusta zbog sudske parnice koju ima sa školskom katering kompanijom.

Sud u Rusiji doneo je u oktobru prošle godine presudu da Navaljni i njegovi saradnici moraju da plate štetu u visini od 1,4 miliona dolara za klevetanja školske katering kompanije, jer su u jednom video snimku dovodili u pitanje kvalitet hrane koju pravi ta kompanija.

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni otpušten je juče iz berlinske bolnice,u kojoj se lečio nakon što je, kako tvrde nemački zvaničnici, otrovan nervnim agensom novičok.  

Navaljni je nakon izlaska iz kome rekao da želi da se vrati u Rusiju

Prošlog meseca Navaljni je prebačen iz Rusije u Nemačku nakon navodnog trovanja, a zapadne zemlje traže objašnjenje od Kremlja koji negira bilo kakvu umešanost u incident.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво