Наваљни отпуштен из болнице

Руски опозициони лидер Алексеј Наваљни отпуштен је из болнице, саопштила је берлинска болница "Шарите" у којој се лечио након што је, како тврде немачки званичници, отрован нервним агенсом новичок. Песков: Наваљни може да се врати кад хоће.

У саопштењу се наводи да је његово здравље побољшано, али да се последице тровања још не могу проценити, преноси Ројтерс.


Наваљном је позлило током лета из Сибира за Москву, након чега је авион принудно слетео у Томску, а 20. августа је пребачен на лечење у Немачку.

Руски опозициони лидер Алексеј Наваљни, који се лечио у берлинској болници Шарите где је дуго био у коми, рекао је да жели да се врати у Русију. "Нема намере да буде у егзилу у Немачкој. Жели да се врати кући у Русију и настави своју мисију", открио је службеник немачке безбедоносне службе.

Немачки безбедњак потврдио је Њујорк тајмсу да је руски опозициони лидер "оштрог ума".

"Потпуно је свестан свог стања, онога што му се догодило и зна где се налази", рекао је овај анонимни службеник.

Руски опозициони лидер, који је јутрос пуштен из болнице у Берлину, може да се врати у Русију кад год хоће, изјавио је портпарол руског Председништва Дмитриј Песков.

"Уколико се пацијент опоравља добро је, желимо му што бржи опоравак. Што се тиче његовог повратка у Москву, као и сви други држављани Русије, слободан је да то уради кад год хоће", рекао је Песков, преноси Тас.

Он је додао и да није планиран никакав званичан састанак, сем уколико Наваљни нема потребу да подели информације, које је активно делио са колегама из Немачке и других земаља, са нашим службама за спровођење закона.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво