Raste broj zaraženih koronavirusom u SAD, potvrđena tri nova slučaja

Broj zaraženih koronavirusom u Sjedinjenim Državama porastao je na pet, saopštio je Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, prenosi En-Bi-Si njuz.

Tri nova slučaja koronavirusa potvrđena su u okrugu Marikopa u Arizoni, Los Anđelesu i Okrugu Orindž u Kaliforniji.

Kako prenosi En-Bi-Si njuz oni su se pre nekoliko dana vratili iz centralnokineskog grada Vuhana i nalaze se u izolaciji.

Prethodno su prijavljena dva slučaja: u Vašingtonu i Čikagu.

U međuvremenu, broj sumnjivih slučajeva u Sjedinjenim Državama naglo raste. Do sada je na testiranje poslato oko sto uzoraka iz 26 država. Potvrđeno je pet slučaja zaraženih koronavirusom, dok je 25 negativno. Ostali rezultati se čekaju, prenosi En-Bi-Si njuz.

"Držimo se neverovatno visokog standarda preciznosti u pogledu laboratorijskih ispitivanja", navela je direktorka Nacionalnog centra za imunizaciju i respiratorne bolesti Nensi Makoner.

Poziva sve osobe koje su putovale u Vuhan, a osećaju – groznicu, kašalj iili otežano disanje, da se što pre jave u najbližu bolnicu.

Broj umrlih od upale pluća izazvane novim tipom koronavirusa popeo se na 80, a broj zaraženih u Kini premašio je 2.700. U karantinu je 56 miliona ljudi.

U međuvremenu, Kineski centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti počeo je da razvija vakcinu protiv koronavirusa novog tipa koji izaziva upalu pluća, objavio je Čajna dejli.

U izveštaju se ističe da su naučnici centra uspešno izolovali koronavirus i da rade na tome da izaberu pravi soj virusa za proizvodnju vakcine.

Nakon Amerike, Japana i Tajlanda, slučajevi koronavirusa zabeleženi su i u Australiji, Kanadi i Francuskoj.

Svuda na svetu su pojačane kontrole i mere opreza.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 27. jan 2020, 13:56) - anonymous [neregistrovani]

kina

jesu li ovi nasi kinezi dobro?