Кинески научници: Вакцина против коронавируса на путу

Кинески центар за контролу и превенцију заразних болести почео је да развија вакцину против новог типа коронавируса 2019-nCov, који изазива упалу плућа, објавио је "Чајна дејли".

У извештају се истиче да су научници центра успешно изоловали коронавирус и да раде на томе да изаберу прави сој вируса за производњу вакцине.

"Истраживање и развијање вакцине за нови коронавирус, који је изазвао ширу епидемију у Кини, на путу је", изјавио је за лист Су Венбо, директор Института за контролу вирусних обољења при том центру, преноси Тас.

Кинеске власти обавестиле су 31. децембра Светску здравствену организацију о избијању епидемије пнеумоније непознатог порекла у граду Вухану, великом трговачком и индустријском центру са 11 милиона становника.

Патоген, коронавирус 2019-nCov, идентификован је 7. јануара,

Светска здравствена организација признала је епидемију као националну ванредну ситуацију у Кини, али до сада није прогласила глобално ванредно стање.

У Кини је до сада овај вирус однео 56 живота, а заражено је више од 2.000 људи. У карантину је 56 милиона људи. Након Америке, Јапана и Тајланда, случајеви коронавируса забележени су и у Аустралији, Канади и Француској. 

Кинески виролози тврде да су спремни за клиничко лечење пацијената оболелих од пнеумоније. Граде и нову болницу за 1.500 пацијената. 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 26. јан 2020, 12:28) - anonymous [нерегистровани]

Niko od tih strucnjaka

da objasni kako dolazi do takvih epidemija i sta oni rade u tom micro-bioloskom-svetu jer kad se radi o preventivi mocne farmaceuske tvrtke kao da cekaju da dodje do velikog dila da bi se obogatile prodajom kontrapreparata i tako slicno jer to je njihova sfera, neupuceni vide samo sve belo.

(недеља, 26. јан 2020, 10:53) - anonymous [нерегистровани]

Sloboda kretanja u Srbiji

Eto kako moze opet da nam se javi posast kao sto je bio pegavi tifus....
Karantin doktore,sta si ucio na fakultetu?
Nego zinulo ti dupe za kineske juane.
Pa u Kini karantin za mnoge gradove,zabrana saobracaja od ove smrtonosne bolesti a ti se junacis dok ne izbije infekcija...posle ce biti kasno. Ti si jedno moje veliko razocarenje...