Mihail Mišustin kandidat za novog premijera Rusije

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je Državnoj dumi kandidata za premijera Mihaila Mišustina, predsednika Federalne poreske službe Rusije, saopštila je pres-služba Kremlja, prenosi Tas.

"Predsednik Vladimir Putin održao je radni sastanak sa Mihailom Mišustinom i ponudio mu mesto premijera. Dobivši saglasnost, predložio je Mišustinovu kandidaturu za mesto premijera na razmatranje u Državnoj dumi", navodi se u saopštenju pres-službe Kremlja.

Mišustin je bio na čelu Savezne poreske službe Rusije od aprila 2010. godine.

Kandidaturu Mišustina Državna duma će razmatrati sutra, 16. januara.  

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev objavio je danas da cela Vlada podnosi ostavku, nakon Putinovog obraćanja naciji. 

Kako je napomenuo Medvedev, izmene će promeniti balans vlasti u zemlji.

Kasnije je Putin objavio da namerava da Medvedevu poveri funkciju zamenika predsednika Saveta bezbednosti Rusije.

Kandidat za mesto premijera ima Mihail Mišustin rođen je 3. marta 1966. u Moskvi.

Diplomirao je na moskovskom diplomirao je na moskovskom univerzitetu za mašinstvo, gde je završio i postdiplomske studije.

Godine 1998. godine stupio je u državnu službu. Bavio se informacionim sistemima za računovodstvo i kontrolu plaćanja poreza. Tada je radio kao zamenik ministra za poreze i carine.

U martu 2004. godine, bio je na čelu Federalne agencije za katastar nepokretnosti, a rukovodio je Federalnom agencijom za upravljanje posebnim ekonomskim zonama.

U aprilu 2010. godine postavljen je za šefa Savezne poreske službe.

Mihail Mišustin autor je monografije o mehanizmima informacione tehnologije državne poreske uprave i monografije o principima informacione tehnologije poreske administracije. 

Nagrađen je Ordenom časti 2012. godine. 

broj komentara 9 pošalji komentar
(četvrtak, 16. jan 2020, 09:50) - anonymous [neregistrovani]

@ 'Rusija

“Мења полако Конституцију..”

Шта ти је то “конституција”, јел то “новосрпски” језик?

(četvrtak, 16. jan 2020, 07:19) - anonymousPero iz Svedske [neregistrovani]

Odgv. @ Ruska demokratija

Molim Druga komentatora DA me odgovori gde na svetu postoji i vlada Ta divna i "" Glamuresa Demokratija ""....Pero

(četvrtak, 16. jan 2020, 00:28) - srx [neregistrovani]

Nego sta!

Putin je predsjednik. Po Ustavu Ruske Federacije - to mu je posao. Da predlaza premijera. Demokratija ne prodrazumjeva da Rusi rade ono sto tebi padne na pamet ili da oponasaju Zapad. Narod bira predstavnike za parlament i predsjednika. To je demokratija.
To je razlika od npr. Amerike, gdje se predsjednici biraju na preporuke Sorosa, Naftnih tajkuna i predstavnika Vojno-Industrijskog kompleksa.

(sreda, 15. jan 2020, 18:57) - milan lala [neregistrovani]

Manevar iskusnog stratega

Putin trazi brzo efikasno napredivanje ekonomije Rusije i nasao je pravog coveka koga moze da pritisne da se to postigne . Nebi to u dolazecem preiodu islo tako brzo sa Medvedevim na celu vlade , sto je Putinu sad izuzetno potrebno pre isteka njegovog mandata . Mihalil Misustin je mlad sposoban super inteligentan obrazovan covek . Medvedev ce dobit novu funkciju gde ga Putin priprema da bez negativnog minulog rada u vladi ceka preuzimanje funkcije Predsednika Rusije , kad /ako Putin ode. Tu se jos paralelno odvija stvaranje nove savezne drzave Rusija - Belorusija gde ce biti ponovo mesta za Putina i Medvedeva na federalnom nivou. .

(sreda, 15. jan 2020, 18:54) - anonymous [neregistrovani]

@'Rusija'

Zasto bi Putin isao bilo gde kada je najpopularniji politicar u Rusiji jos od SSSR-a? Ako je gradjanima Rusije Putin dobar ne vidim zasto bi to nekome sa strane smetalo.
Covek je izvukao Rusiju iz bede, spasio je raspada, vratio Rusima dostojanstvo i ponos itd. Sa razlogom je tu gde jeste tolike godine, da je los politicar odavno bi bio bivsi.


(sreda, 15. jan 2020, 18:52) - anonymous [neregistrovani]

@Russka demokratija

Pa jel citate vi tekst? Lepo pise da je Putin predlozio doticnog gospodina, sad je na redu Duma da to i potvrdi ili ne potvrdi. Ko na zapadu predlaze ministre i zamenike i koga sve ne? Opozicija ili vlast?

(sreda, 15. jan 2020, 18:32) - anonymous [neregistrovani]

'Rusija'

Krajnje malo verovatno druggar! Dok je Putin ziv nema tu naslednika. On i Sojgu nece se lako odreci vlasti. Menja polako Konstituciju a Medvedev daje izjave o promenama koncentracije vlasti . Nece drug Putin nikuda u skoroj buducnosti

(sreda, 15. jan 2020, 18:21) - anonymous [neregistrovani]

Russka demokratija

Sta Putin 'predlozi' to mora da se desi bilo kako bilo.

(sreda, 15. jan 2020, 18:07) - anonymous [neregistrovani]

Rusija

Dakle ovaj ce da nasledi Putina kad ovom prodje mandat.