Izvinjenje princa Harija

Britanski princ Hari izvinio se zbog rasističkih izjava koje je pre tri godine, tokom vojne obuke, uputio nekim pripadnicima svoje jedinice. Međutim, časopis "News Of The World", koji je priču obelodanio, smatra da je izvinjenje stiglo kasno.

Pre tri godine, britanski princ Hari bio je kadet na vojnoj akademiji Sandherst i pripremao se za odlazak u Avganistan. Tokom obuke, drugovi iz čete slikali su princa u neformalnom razgovoru, zbog čega se sigurno sada kaje cela kraljevska porodica.

U jednom trenutku čuje se princ kako nabraja ko je sve tu, pa kaže: "A, da, tu je i naš mali Paki, prijatelj Ahmed". Paki je pogrdan naziv za Pakistance.

Princ Hari vidi se i kako drugom kadetu, koji tokom noćnih manevara na Kipru ima kamuflažnu mrežu na glavi, kaže da liči na "tipa sa turbanom", što treba da asocira na Arapina.

U Britaniji živi nekoliko miliona i jednih i drugih, pa časopis "News Of The World" smatra da je princ naneo nepopravljivu štetu jedinstvu nacije.

Princ Hari tvrdi da u njegovim rečima nije bilo nikakve rasističke namere i da nije imao nameru da uvredi svog prijatelja.

Portparol britanske kraljevske porodice izjavio je da pric Hari u potpunosti razume koliko izraz Paki može da bude uvredljiv i da izuzetno žali ako je nekoga uvredio.

Međutim, u ovom slučaju reč je o nadimku jednog od veoma popularnih članova njegovog voda. Isto tako, izraz "tip sa turbanom", princ Hari upotrebio je umesto reči taliban ili irački pobunjenik, zaključio je njegov predstavnik za medije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво