Merkelova "nije bila upoznata" sa pesmama na skupu u Zagrebu

Iz kabineta nemačke kancelarke Angele Merkel, koja je prisustvovala predizbornom skupu HDZ-a i EPP-a na kojem je puštena pesma Marka Perkovića Tompsona, tvrde da ona nije bila upoznata sa pesmama, kao ni sa njihovim sadržajem.

Zagrebačka televizija N1 zatražila je stav Merkelove o njenom prisustvu na skupu na kojem je puštena Tompsonova pesma, a portparol njenog kabineta kaže da ona "nije bila upoznata sa pesmama koje će biti puštane tokom stranačkog skupa u Zagrebu, kao ni sa sadržajem tih pesama".

"Kancelarka Merkel je tokom svoje posete Zagrebu jasno izrazila stav u kojem se suprotstavlja nacionalizmu", naveo je portparol, prenela je N1.

Merkelova je prošlog vikenda u Zagrebu prisustvovala predizbornom skupu HDZ-a i Evropske narodne partije, na kojem je puštena pesma Marka Perkovića Tompsona, pevača koji u svojim pesmama glorifikuje ustaštvo.

Poruka Merkelove da se suprotstavlja nacionalizmu i Tompsonova pesma poput "Lijepa li si", izazvali su mnoge polemike u hrvatskom društvu, ali i nemačkoj javnosti, s obzirom na to da je reč o pevaču čiji nastupi su u više navrata bili zabranjivani i u Nemačkoj.

Inače, Merkelova je na zagrebačkom skupu u hali "Cibona" poručila da je nacionalizam protivnik koji, kako je rekla, želi da uništi Evropu.

"Naše vrednosti su to što možemo biti ponosni na svoju zemlju – patriotizam i EU nisu u suprotnosti", istakla je nemačka kancelarka.

broj komentara 5 pošalji komentar
(četvrtak, 23. maj 2019, 06:06) - anonymous [neregistrovani]

Ne

Ako nije upoznata sa protokolom onda....A Blajburg nije ni sponenula.A Srbiju i Rusiju neprekidno napada ,prava licemerka . Dušan

(sreda, 22. maj 2019, 17:24) - milan lala [neregistrovani]

Foliranje - Merkel

Ona kao satro nije znala ko su ti postovaoci "Blaburga" kod kojih dolazi i nisu je navodno njeni iz orgnizacije poste upoznali sa protokolom i pesmama koje ce se pevati u njenom prisustvu . A u Nemackoj "ne znaju " koje ustasa tomson i proustasko ponasanje vlasti u Hrvatskoj . Teska je sramota kao je vesela bila uz ustasku muziku.

(sreda, 22. maj 2019, 15:07) - anonymous [neregistrovani]

Ma da

Svi ste mi vi neinformisani kad je nešto čega treba da se stidite...
Još malo pa nećete znati ni ko je bio Hitler, tamo neki propali "moler" iz Austrije...

(sreda, 22. maj 2019, 15:06) - milan [neregistrovani]

Merklova!

Za tako visokog gosta, kao što je uistinu poštovana
gospođa Merkel, mora se unapred znati dali će njenu
posetu pozdraviti neke partiznaske,ustaške,fašističke,
nacionalističke... melodije.

Ako se ko mora crveniti u obrazu, onda svakako to
nije poštovana gospđa Merkel.

(sreda, 22. maj 2019, 14:56) - anonymous [neregistrovani]

Kada bi ja imao makar 50 godina manje, ja bi njima sve verovao, a......

........ovako, to je vec malo - teze! Oni verovatno pojma nemaju ni o "Danke Dojcland", kao ni o cvecu, koje je bacano pod tenkove - 1941 godine!!!