NATO: Ruski raketni sistem rizik po našu bezbednost

NATO je formalno optužio Rusiju za kršenje Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa iz 1987, kojim se Evropa oslobodila nuklearnih raketa postavljenih na kopnu, i u saopštenju podržao optužbe SAD da je Rusija kršila sporazum.

"Saveznici su zaključili da je Rusija razvila i na terenu postavila raketni sistem 9M729, čime se krši sporazum INF i predstavlja značajne rizike po evroatlantsku bezbednost", navodi se u saopštenju izdatom posle sastanka ministara spoljnih poslova država članica NATO-a.

U njemu stoji da ministri "snažno podržavaju to što su SAD utvrdile da Rusija vrši materijalno kršenje obaveza preuzetih prema sporazumu INF".

broj komentara 10 pošalji komentar
(sreda, 05. dec 2018, 13:49)
Miroslav M. [neregistrovani]

Pretnje

Ovako sa strane izgleda kao da nemate pojma šta je Rusija, iako ste pokušali više puta da je porobite. 

(sreda, 05. dec 2018, 11:11)
anonymous [neregistrovani]

Da ga nema!

Radili bi sta hocete e'ovako gusto.Rusi znaju ko ste i sta nameravate zato imaju svoje.

(sreda, 05. dec 2018, 10:09)
kosta [neregistrovani]

NATO osnovan da brani clanice pakta

U Srbiji svojevremeno nisu "izigravali" odbrambeni pakt kako oni sebe cesto nazivaju nego poprilicno agresivno pakt koji je tukao raketama i bombama sve zivo i mrtvo, pa i decu. A najmanje vojsku i vojne objekte.

(sreda, 05. dec 2018, 08:39)
anonymous [neregistrovani]

hehe

mogu samo da pricaju i to je to

(sreda, 05. dec 2018, 08:26)
anonymous Lala [neregistrovani]

Pretnja za NATO ?

Dabome , samo tako je kolko tolko održiv mir .

(sreda, 05. dec 2018, 07:06)
Дејан [neregistrovani]

Чему служи НАТО?

Вратимо се на питање чему НАТО пакт служи? Зашто је наставио да постоји после пада Совјетског савеза и зашто је нови сјај себи направио агресијом на Србију?

(sreda, 05. dec 2018, 05:57)
anonymous [neregistrovani]

Nato

Nato je rizik za sve drzave sto nisu u natou
To se videlo u nekoko slucajeva

(sreda, 05. dec 2018, 02:59)
Nemanja [neregistrovani]

NATO

Gospodine, potpisanog sporazuma da NATO nece da se siri na istok nikad nije bilo. Usmeno je obecano, to je istina, ali poptpisa na neki sporazum jednostavno nema. Ovo sta se trenutno desava na samom istoku Evrope nikako nije dobro po samu bezbednost starog kontinenta a svi znamo da je Ukrajina crvena linija Rusije. Cilj zapada nije da vojno napadne i unisti Rusiju, jer je to suluda ideja, nego je cilj postavljanje marionetske vlade s kojom bi mocnici sa zapada kao prvo kontrolisali Ruske oruzane snage a kao drugo da se za stampani papir, koji se zove dolar, pokupovalo sve sto je vredno iz Rusije a prvenstveno mislim na njena rudna bogatstva. Jaka i suverena Rusija nije cilj zapada. Pozdrav

(utorak, 04. dec 2018, 23:24)
djordje [neregistrovani]

Obrambeni sistem sa mogucom ofanzivnom modifikacijom

A sta su oni to postavili u Poljskoj i Rumuniji? Ringispil za decu? Pa zar oni misle da su Rusi toliko naivni?

(utorak, 04. dec 2018, 20:36)
anonymous [neregistrovani]

I nato je prekrsio sporazum o Nesirenju ka Rusiji

Pre svega Nato je prekrsio sporazum o nesirenju ,jer je nakon povlacenja Rusije iz Varsavskog pakta ,mimo sporazuma o nesirenju nato pakta,nato usao do same granice sa Rusijom ,i tako je postao zakleti neprijatelj Rusije. Normalno da time Rusija ima pravo na samoodbranu,a ne da se tuzaka sa njima kod njih na njihovoj teritoriji u USA...