Vlasti SAD ušle u ruski konzulat; Zaharova tvrdi da se radi o provali

Predstavnici američkih vlasti upali su u rezidenciju ruskog generalnog konzula u Sijetlu, koja je napuštena na zahtev Vašingtona, rekao je izvor iz ruske ambasade u SAD za "Tas".

Prema njegovim rečima, američki zvaničnici "razbili su bravu i ušli" u rezidenciju koja je u vlasništvu ruske države.

"Svedoci smo kako američka strana, kršeći sve diplomatske i konzularne konvencije kao i sopstveni zakon o zaštiti prava na privatnu svojinu, pokušava da uđe na našu teritoriju, za šta je dokaz pokušaj razvaljivanja brave na ulaznoj kapiji", rekao je prethodno u telefonskoj izjavi sa lica mesta za agenciju Tas šef konzularnog odeljenja ruske ambasade u SAD Nikolaj Pukalov.

Pukalov je naveo da su juče ruske diplomate iznele arhiv i većinu vredne opreme iz zgrade pošto je prethodno američka administracija naložila da se konzulat isprazni do utorka uveče.

Ovim povodom oglasila se i portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, rekavši da je to provala i otimanje.

"Požurite da vidite: američke vlasti su počele opsadu kompleksa ruskog konzulata u Sijetlu. Redak prizor – državna provala i otimanje", rekla je Zaharova. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво