Florida, učenici škole mislili da je alarm oglašen zbog vežbe

Sedamnaest osoba je poginulo, a 16 je ranjeno u pucnjavi u srednjoj školi u Parklendu na Floridi. Pojedini učenici mislili su da je u školi aktiviran alarm zbog još jedne vežbe evakuacije u slučaju požara.

Učenici su učestvovali u jednoj takvoj vežbi nekoliko sati pre pucnjave. Do napada je došlo pred kraj nastave kada je ubica aktivirao protivpožarni alarm, sačekao da učenici počnu da izlaze iz učionica i nasumično otvorio vatru.

Sat vremena posle napada na oko kilometar i po od škole, policija je uhapsila napadača koji je identifikovan kao 19-godišnji Nikolas Kruz.

"On je u pritvoru i već smo počeli detaljno da pregledamo internet stranice i društvene mreže koje je posećivao. Neke od stvari su vrlo vrlo uznemirujuće, ima 19 godina. Bio je učenik škole u kojoj se desio napad, ali je prošle godine izbačen zbog problema sa disciplinom. Koristio je poluatomatsku pušku i imao veliku količinu municije", rekao je šerif Skot Izrael.

Šerif je dodao da je 12 osoba ubijeno u školi, dve ispred škole, jedna na ulici nedaleko od škole, dok su dve osobe preminule u bolnici. 

Od 16 ranjenih, tri osobe su u kritičnom stanju. Učenici koju su u tom trenutku bili u školi opisuju događaj kao najgoru noćnu moru. 

Američki predsednik Donald Tramp uputio je saučešće porodicima žrtva i ranjenih ističući da nijedno dete, nastavnik ili neko drugi ne bi nikada trebalo da se oseća nebezbedno u američkoj školi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво