UN: Od početka godine stradalo 2.247 migranata

Više od 100.000 migranata i izbeglica prevalilo je opasan put preko Mediterana prema Evropi od početka godine, a 2.247 je umrlo u tom pokušaju, saopštile su Ujedinjene nacije.

Od 1. januara do 3. jula, više od 85.000 migranata došlo je u Italiju, gotovo 9.300 stiglo je u Grčku, skoro 6.500 u Španiju, a više od 270 na Kipar, saopštila je Međunarodna organizacija za migracije svetske organizacije.

Ove brojke, ipak, daleko ostaju ispod prošlogodišnjeg proseka.

Tokom istog perioda 2016. godine 231.503 ljudi prešlo je u Evropu, a 100.000 prešlo je već u februaru te godine.

U ovom periodu, većina migranata prelazila je iz Turske u Grčku, a kada je sporazum sa EU, u Ankari, prošle godine u martu, stupio na snagu znatno je zaustavljen dotok migranata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво