Uzbuna u Vatikanu, egzorcisti prete papi Franji

Misteriozni kult katoličkih egzorcista, koji navodno radi na tome da papa Franja nestane, uzbunio je Vatikan jer ga oni ne žele, žele novog poglavara Rimokatoličke crkve.

Oni, kako prenosi Jutarnji list, ne žele papu Franju koji, kako smatraju, nastoji da modernizuje crkvu.

Zato mu, kako se navodi, žele čak i smrt, o kojoj se "dogovaraju" sa đavolom.

Plinio Korea de Oliveira je preminuli vođa ultradesne organizacije "Tradicija, porodica i imanje", koja deluje u Rimu, ali to što je on umro ne znači da njegovi sledbenici nisu nastavili sa svojim običajima.

De Oliveira je u Rim došao 1960-ih da bi ustao protiv sazivanja Drugog vatikanskog sabora, s kojim je počela era pokušaja Katoličke crkve da se modernizuje.

On je još tada govorio da je to "trenutak u istoriji koji je tužan kao i onaj kad je Hristos umro" i počeo propagandu sa sličnim stavovima.

Navodno ga je podržao kult sledbenika, katoličkih egzorcista u Brazilu, koji posebnim kanalima s njim kontaktiraju i poštuju ga.

"Sam De Oliveira je bio u paktu sa đavolom. Tako barem veruju njegovi sledbenici, koji tvrde da njihov preminuli 'vođa' utiče na stvari poput klimatskih promena, ali i da radi na tome da umre papa Franja", navodi Jutarnji.

O ovome piše i Andrea Tornijeli na blogu Vatikan insajder, a objavio je i više članaka o tom kultu egzorcista i njihovim verovanjima.

On tvrdi da kult veruje da bi katolička crkva dobila konzervativnijeg vođu kad bi se rešili sadašnjeg pape.

Nakon što je de Oliveira umro 1995. godine, kult se podelio u dve grupe.

Prva je ova koja se nada smrti pape Franje i generalno se protivi njegovom načinu vođenja Crkve, a podržava ih grupa američkih kardinala.

Druga je grupa poznata kao "Heralds of the Gospel", koju je osnovao monsinjor Dijaz, i predstavljaju kult obožavanja.

Dijaz je bio vođa egzorcista koji u tajnosti praktikuju bizarne običaje u kojima pokušavaju da komuniciraju sa đavolom, no nedavno je podneo ostavku, upozorava Tornijeli.

Rade to tako da, umesto da isteruju đavola iz ljudi kao egzorcisti, oni ga pokušavaju da ga pozovu među ljude da bi preko njih mogli stupiti u kontakt s njim.

broj komentara 5 pošalji komentar
(ponedeljak, 19. jun 2017, 16:45)
Miloš J. Kosovac [neregistrovani]

Papa Francisko je prvi vrhovni poglavar Vatikana koji poštuje ideje Svetih Jovana Krstitelja i Isusa Hrista.

Još kada je započeo inkognito da izlazi noću da pomaže beskučnicima, iz SAD mu je zaprećeno da se mani Boga, neka se drži Đavola kao što su to radili Njegovi predhodnici. Inače će Amerika prestati da finansira Vatikan. Da potsetimo kako je postala Amerika.Bilo koji Papa u Vatikanu, pre sadašnjeg Franciska, je ono što je bio Kajafa u verskom Hramu u Jerusalimu, a koji je ubedio rimskog namesnika Pilata da Isusa osudi na smrt. Samuel Klemens, poznatiji kao Mark Tven, tvrdio je da „Kada bi Hrist sada bio ovde, postoji nešto što sigurno ne bi bio - hrišćanin!“
Crkva je svojom ideologijom sprečavala ljude koji su odlučivali da povećaju svesnost čovečanstvu. Crkva ćuti dok Asanža drže u pritvoru, jer je ona, relativno, mnogo veće delatnike usmrćivala, i to u živoj vatri.Vekovima Crkva zajedno sa vladarima, kasnije državnim institucijama, bili su bestijalni izvršioci umorstva najobdarenih umova što je čovečanstvo imalo - onih koji su govorili istinu. Vlast zajedno sa Crkvom izazivali su ratove od kojih je u Svetskim ratovima vođenim u tek minulom veku učinjena najveća i najgora masovna ubistva. A šta tek reći za uništene cele civilizacije, od kojih su neke živeli oboženo, dajući prednost duhovnom ispred materijalnog, na kontinentima koje će uništivači nazvati Amerikom. Crkva je sa vladarima delila plen potopljen krvlju i okađen dušama ubijenih.

(ponedeljak, 19. jun 2017, 15:58)
anonymous [neregistrovani]

Vidno i prikriveno

Sta god da je, nije dobro.

(ponedeljak, 19. jun 2017, 15:01)
Dedo [neregistrovani]

Moz. misliti

Koga briga za Vatikan, ajte molim vas, dosta sa prznoverjem i primitivizmom!

(ponedeljak, 19. jun 2017, 13:56)
anonymous [neregistrovani]

Nema ničega bez hijerahije i Kanona

Za egzorcizam u RKT-u, propisan je Rimski obrednik na latinskom koji se sastoji od psalama, čitanja Svetog pisma, Evanđelja i molitava za otklinjanje od zla. Obrednik se može koristiti samo pod strogo određenim uslovima i isključivo sveštenik koji zato ima dozvolu biskupa/poglavara i svaka zloupotreba se sankcioniše po Kanonu RKT-a. Razgovor sa demonima je spiritizam kojeg osuđuje Biblija kao težak greh, neoprostiv i poguban i teško je poverovati da to neto praktikuje bez posledica pre svega za onoga tko to radi. Ako doista postoje takvi krugovi u crkvama to samo znači upozorenje do koje se mere može duhovno srozati hijerarhija kojoj je sve podređeno. Osim toga, u RKT postoje veoma moćni neopentokostalni pokreti koji po uzoru na protestante mogu da improvizuju molitve i da 'skrenu' iz propisanih i dozvoljenih zadanih okvira, ništa više od toga, ali i ništa manje bezazleno.

(ponedeljak, 19. jun 2017, 13:53)
Stalker [neregistrovani]

propaganda

Nisu to nikakvi egzorcisti niti stupaju u kontakte sa djavolom. U pitanju je najispravnija katolicka struja, najbliza pravoslavnom ucenju Serafima Rouza.