Tramp: Nijedan političar u istoriji nije gore tretiran

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da nijedan političar u istoriji nije bio gore niti nepravednije tretiran od njega.

Obraćajući se diplomcima Akademije obalske straže SAD, Donald Tramp je rekao da, "iako stvari nisu uvek fer, morate da pognete glavu i da se borite, borite, borite".

Kako navodi Si-En-En, to predstavlja aluziju na "opsadu" pod kojom se našla Bela kuća zbog pitanja o navodnom Trampovom zahtevu da bivši direktor FBI-ja Džejms Komi prekine istragu o njegovom bivšem savetniku za nacionalnu bezbednost Majklu Flinu.

"Nikada, nikada, nikada ne odustajte. Sve će ispasti dobro na kraju", rekao je Tramp u "Nju Londonu" u saveznoj američkoj državi Konektikat.

Potom se osvrnuo na medijsko pokrivanje njegovog mandata kao predsednika SAD.

"Pogledajte kako mene tretiraju u poslednje vreme, naročito mediji. Nijedan političar u istoriji, a to kažem uz veliku sigurnost, nije bio gore niti nepravednije tretiran. Ne možete im dozvoliti da vas spuste, ne možete dozvoliti kritičarima i pesimistima da stanu na put do vaših snova", rekao je predsednik SAD.

Tramp se našao na meti kritika nakon što je prošle nedelje smenio Džejmsa Komija sa mesta direktora Federalnog istražnog biroa koji vodio istragu o navodnoj umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine i nakon što su mediji objavili da je odao poverljive informacije ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu.

Vašington post je ranije, pozivajući se na američke zvaničnike, objavio da je Tramp Lavrovu, tokom njihovog susreta prošle nedelje, otkrio poverljive podatke o Islamskoj državi i potencijalno ugrozio obaveštajni izvor.

Pored toga, Njujork tajms je izvestio da je američki predsednik u februaru tražio od Komija da prekine istragu o vezama njegovog tadašnjeg savetnika Majkla Flina sa Rusijom, što je Bela kuća odmah demantovala.

Najnovije ankete pokazuju da, prvi put, više Amerikanaca podržava pokretanje postupka opoziva svog predsednika Donalda Trampa nego što se protivi toj proceduri, piše Indipendent.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара