Трамп сменио директора ФБИ Џејмса Комија

Амерички председник Доналд Трамп дoнео је шокантну одлуку да смени директора Федералног истражног бироа Џејмса Комија, човека који је био на челу агенције задужене за истрагу веза између Трампове предизборне кампање и Русије.

Портпарол Беле куће Шон Спајсер је саопштио да је председник прихватио препоруке Савезног тужиоца Џефа Сешенса и заменика савезног тужиоца у вези са сменом директора ФБИ, преноси АФП.

У писму упућеном Џејмсу Комију, Трамп га је обавестио да одлука о смени ступа на снагу одмах.

"Иако веома ценим што сте ме обавестили у три одвојене прилике да нисам под истрагом, ипак се слажем са оценом Министарства правде да Ви нисте у стању да ефикасно водите Биро", наводи се у писму Трампа.

"Од суштинске је важности да нађемо ново руководство за ФБИ које ће повратити поверење јавности у његову мисију примене и спровођења закона", навео је Трамп.

У саопштењу Беле куће се додаје да ће потрага за новим директором ФБИ почети "одмах", наводи АФП.

Изненадна смена Комија, који је имао контроверзну улогу у председничкој кампањи 2016. изазваће засигурно шок у Вашингтону, наводи француска агенција.

Директори ФБИ се именују на мандат од 10 година, а 56-годишњи Коми је на ту функцију именован пре четири године.

Демократска кандидаткиња за председника САД Хилари Клинтон оптужила је Комија раније да је упропастио њене шансе да дође на чело државе тиме што је објавио да је обновљена истрага о њеном начину коришћења мејлова, подсетио је АФП.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара