Jevrejski centri u SAD na meti lažnih pretnji bombom

Peti put od početka godine jevrejski centri i škole u najmanje 13 saveznih država u SAD dobili su pretnje bombom koje su se ispostavile kao lažne, saopštila je Asocijacija jevrejske zajednice u Severnoj Americi.

Pretnje su upućene samo dan nakon što su nepoznati vandali oštetili i prevrnuli više od 500 nadgrobnih spomenika na Jevrejskom groblju u Filadelfiji.

"Pripadnici naše zajednice moraju da vide brzu i snažnu akciju federalnih službi kako bi se identifikovali i uhapsili počinioci koji pokušavaju da izazovu strah i zabrinutost u našim zajednicama", rekao je direktor jevrejske asocijacije, prenosi Rojters.

Jevrejske organizacije, predsednik SAD Donald Tramp i izraelski zvaničnici osudili su porast antisemitizma i pokušaje zastrašivanja, kao i vandalizam na jevrejskim grobljima.

"Predsednik Tramp najoštrije osuđuje te i sve druge oblike antisemitizma i akata mržnje", rekao je portparol Bele kuće Šon Spajser.

Incidente zajedno sa policijom istražuju FBI i odeljenje za građanska prava pri ministarstvu pravde, ali detalji istrage nisu objavljeni.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво