Forin polisi: Klintonova spremna na čvršći stav prema Moskvi

Kandidatkinja demokrata za predsednika SAD Hilari Klinton spremna je da zauzme mnogo čvršći stav prema Moskvi nego njen republikanski protivkandidat Donald Tramp, ili čak sadašnji američki predsednik Barak Obama, a rat u Siriji biće prvi test, ocenjuje američka novinska publikacija "Forin polisi".

Prva debata u kojoj su se u ponedeljak u Njujorku sučelila dva glavna kandidata u trci za Belu kuću oskudevala je u spoljnopolitičkim detaljima, a obilovala otrcanim političkim opaskama i ličnim sukobima, navodi Forin polisi.

Američka novinska publikacija primećuje da je, u razmenama stavova o trgovini, sajber ratovanju vezanom za Rusiju ili sporazumu sa Iranom, bivša državna sekretarka dovela njujorškog milijardera u defanzivni položaj oslikavajući ga kao čoveka "punog priče", ali bez plana da išta realizuje.

"Mnoštvo hitnih pitanja ostalo je bez odgovora. Na primer, kako će novi predsednik uspešnije sarađivati sa Rusijom nego što je to činila administracija sadašnjeg predsednika Baraka Obame, sada kada treba zaustaviti krvoproliće u Siriji, kada je primirje propalo i kada Damasku ponovo prete sankcije zbog upotrebe hemijskog oružja", ukazuje se u tekstu.

Ipak, Forin polisi ocenjuje da je, "od resetovanja odnosa sa Rusijom do realpolitike, Hilari Klinton spremna da zauzme mnogo čvršći stav prema Moskvi nego Tramp – ili čak Obama, a rat u Siriji biće prvi test".

Američka publikacija navodi da će barem neka od hitnih pitanja verovatno biti postavljena tokom naredne debate, 9. oktobra, koja će biti fokusirana na spoljnu politiku.

"Nakon prvog sučeljavanja Trampa i Klintonove, neopredeljeni Amerikanci mogli bi u predstojećim nedeljama do izbora da traže još odgovora od kandidata – pre svega od Trampa, koji se diči time što se ne priprema za debatu", zaključuje Forin polisi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво