Samoubilački napad kod Kabula, ubijeno 30 policajaca

U samoubilačkom napadu na avganistanski policijski konvoj zapadno od avganistanskog glavnog grada Kabula ubijeno je 30 policajaca na obuci, a 50 je ranjeno rekao je avganistanski zvaničnik.

Musa Rahmati, zvaničnik okruga Pagman, rekao je da se napad dogodio oko 20 kilometara zapadno od Kabula. Po njegovim rečima policajci su se vraćali iz centra za obuku u provinciji Vardak i išli u Kabul na odsustvo.

Bi-Bi-Si javlja da je oko 40 policajaca i civila poginulo kada su dve bombe pogodile vozila u kojima su se policijski kadeti vraćali sa promocije u zapadnom predgrađu grada.

Za napad su odgovornost preuzeli talibani u imejlu poslatom AP-u.

Portparol ministarstva unutrašnjih poslova rekao je za Frans pres da se čulo više jakih eksplozija danas u popularnom kvartu zapadno od Kabula. On nije želeo da daje dodatne detalje.

Lokalni mediji javljaju da su eksplozije odjeknule kod policijskih autobusa i da ima veliki broj žrtava, navodi Frans pres.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво