Читај ми!

"Džihadi Džon" se izvinio svojoj porodici

Muhamed Emvazi, dželat Islamske države poznat kao "Džihadi Džon", izvinio se svojoj porodici zbog problema koje im je izazvao, ali ne i zbog ubistava zapadnih talaca.

Ozloglašeni džihadista je izrazio žaljenje zbog "problema" koje je izazvalo otkrivanje njegovog identiteta, pišu britanski mediji, prenosi Tanjug.

Emvazi je izvinjenje poslao posredstvom treće strane iz Sirije svojoj porodici, koja je bila primorana na bekstvo, prenosi Independent.

On se, međutim, nije izvinio zbog brutalnih ubistava više talaca, koje je počinio pred kamerom, uključujući ubistva britanskih humanitarnih radnika Dejvida Hejnsa i Alana Heninga.

Emvazijev otac, Jasem, koji je pobegao u Kuvajt, prošle sedmice je svog sina, prema pisanju medija, nazvao "teroristom" i "psom", da bi zatim doveo u pitanje da li je on zaista "Džihadi Džon" s obzirom da za to "nema dokaza".

Veruje se da je Emvazi, koji je diplomirao kompjuterske nauke na Univerzitetu u Vestministeru, pobegao iz Britanije početkom 2013. i otputovao u Tursku, a zatim u Siriju.

Prošlog meseca, njegovo ime kao dželata Islamske države obelodanio je Vašington post.

Emvazi, čiji su roditelji Iračani, preselio se sa porodicom u Britaniju 1994. pošto je kuvajtska vlada odbila njihov zahtev za državljanstvo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво