Uhapšen autor pretećih pisama u Francuskoj

Autor pretećih pisama upućenih francuskim političarima, među kojima i predsedniku Francuske Nikoli Sarkoziju, uhapšen je u jednom selu na jugu Francuske.

Francuska policija je danas saopštila da je uhapšeni član jednog streljačkog kluba sa juga zemlje priznao da je autor pretećih pisama, sa metkom upućenim francuskom predsedniku Nikoli Sarkoziju i drugim političarima.

Zvaničnik policije je naveo da je 51-godišnji muškarac, koji od ranije nije poznat policiji ali čije ime nije obelodanjeno, uhapšen juče.

"Priznao je i rekao da je sam delovao", kazao je neimenovani policijski zvaničnik. Kasnije u toku dana, uhapšeni će ponovo biti ispitan o motivima pretnji, dodao je zvaničnik.

Tim hapšenjem najverovatnije je okončana duga potraga za autorom misterioznih pisama, preneo je Rojters.

Od početka godine, oko 30 pisama koje je potpisala do sada nepoznata grupa "Borci iz ćelije 34", upućeno je francuskim političarima. Neke od pisama su političari primili, dok su druga presretnuta.

Osumnjičeni, koji je nezaposlen i poseduje karticu hendikepirane osobe, uhapšen je pošto se njegova DNK poklopila sa DNK markica sa četiri pisma.

Početkom septembra, 11 osoba koje su živele u selima u blizini Monpeljea na jugozapadu Francuske, uhapšeno je u okviru istrage o misterioznim pretećim pošiljkama. Među njima su bili vlasnica prodavnica, bivši vojnici i članovi streljačkog kluba.

S obzirom da tokom pretresa njihovih domova nisu pronađeni dokazi, svi su oslobođeni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво