Читај ми!

"Nastavljamo nemilosrdnu borbu protiv ID i drugih terorista"

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da će nastaviti "nemilosrdnu borbu" protiv Islamske države, sirijskog ogranka Al Kaide, Nusra fronta i ostalih "terorista".

"Želim da još jednom podvučem da se prekid vatre ne odnosi na Islamsku državu, Front el Nusra i druge terorističke organizacije koje je kao takve označio Savet bezbednosti UN", rekao je Putin uoči stupanja na snagu prekida vatre između snaga režima i pobunjeničkih grupa.

Ruski predsednik je na sastanku sa zvaničnicima ruske službe bezbednosti rekao da se podrazumeva da će se nemilosrdna borba protiv terorista nastaviti.

"Nadam se da naši američki partneri polaze od istih principa", dodao je Putin.

Prekid vatre o kojem su se dogovorili SAD i Rusija, a prihvatili da ga poštuju sirijske vlasti i opozicione grupe kao i Turska, treba da stupi na snagu u ponoć.

Naglasio je da će mirovni proces u Siriji biti težak i komplikovan, ali da nema alternativu.

"Potpuno razumemo i imamo u vidu da će to biti komplikovan i možda čak i kontradiktoran proces pomirenja, ali drugog puta nema", rekao je Putin.

Istovremeno, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da Rusija očekuje da će Savet bezbednosti UN usvojiti rezoluciju kojom bi se potvrdio sporazum o prekidu neprijateljstava u Siriji.

Lavrov je, međutim, napomenuo da niko ne može sto odsto da garantuje da će sporazum biti primenjen.

Sporazum ne obuhvata oružane formacije koje Savet bezbednosti UN smatra terorističkim organizacijama.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво