Moskva: Ubijeni svi teroristi oko mesta pada Su-24

Svi pobunjenici koji su se nalazili oko mesta na kojem se, pre dva dana, odvijala akcija spasavanja ruskih pilota iz oborenog Su-24 jesu mrtvi, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Rusija je saopštila da su njene snage "zbrisale" sirijske pobunjeničke grupe koje operišu u oblasti gde je oboren ruski avion "suhoj 24", posle čega su usledili snažni vazdušni udari.

"Od trenutka kada je pilot sklonjen u bezbednu zonu, to područje su žestoko bombardovale ruska avijacija i sirijska artiljerija", rekao je, na brifingu u Moskvi, portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Konašenkov je rekao da su u toj akciji "ubijeni teroristi i pripadnici misterioznih grupa".

Ukupno, ruski avioni su izveli 134 naleta u protekla tri dana i pogodili 449 meta u okolini Alepa, Damaska, Idliba, Latakije, Hame, Homsa i Rake.

Portparol ruskog ministarstva odbrane je, takođe, rekao i da je Turska odbila da dozvoli Moskvi pristup "bilo kakvim materijalima u vezi sa obaranjem Su-24", što predstavlja, kako je rekao, dodatni dokaz da je snimak razgovora između ruskih i turskih pilota "običan falsifikat".

Konašenkov je rekao i da su rusko ministarstvo odbrane i turske oružane snage prekinuli sve kanale vojne interakcije. "Ovo se odnosi, ne samo na takozvanu 'vruću liniju' uvedenu da se isključe mogući vazduhoplovni incidenti tokom uništavanja terorističkih objekata u Siriji", rekao je portparol ruskog ministarstva, preneo je Tas.

Predstavnik ruske mornarice koji je bio poslat u Tursku da koordiniše aktivnosti Crnomorske flote i turskih pomorskih snaga opozvan je, dodao je Konašenkov.

Turska je u utorak ujutro oborila ruski vojni avion Su-24 na granici sa Sirijom zato što je, prema tvrdnjama turske vojske, povredio vazdušni prostor Turske iako je više puta upozoren, dok je rusko ministarstvo odbrane istaklo da ruski avion nije narušio turski vazdušni prostor.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво