Читај ми!

Iranski general: Laž je da su ruske rakete pale u Iranu

Navodi da su ruske rakete, ispaljene prema Siriji iz Kaspijskog mora, pale na teritoriju Irana su laž i predstavljaju deo psihološkog rata, izjavio je iranski vojni komandant Musa Kamali.

Musa Kamali je za Sputnjik rekao da bi Zapad, da ima dokaz kako su ruske rakete pale na teritoriju Irana, to sigurno i pokazao, prenosi Tanjug.

"Da ima potvrde da su ruske rakete pale na iransku teritoriju, za to bi bilo i dokaza, i to bi oni sigurno pokazali, ali ti izveštaji su izmišljeni", rekao je brigadni general Kamali.

Navodi da nije obavešten da je ijedna ruska raketa pala na teritoriju Irana.

"Svi ovi izveštaji da su ruske rakete, koje su ispaljene na Siriju, navodno pale na Iran su čiste laži", naglasio je Kamali.

Rusko Ministarstvo odbrane je juče saopštilo da su četiri ruske krstareće rakete ispaljene prema Siriji iz Kaspijskog mora pogodile svoje mete.

Američki zvaničnici i mediji su ranije objavili da su čak četiri od ukupno 26 krstarećih raketa koje je Rusija ispalila iz Kaspijskog mora ka Siriji pale na područje Irana, preneo je Rojters.

"Za razliku od Si-En-Ena, mi se ne pozivamo na anonimne izvore", izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane, general major Igor Konašenkov, i dodao: "Mi pokažemo kako smo lansirali rakete i mete koje su one pogodile."

Dva anonimna zvaničnika američkog Ministarstva odbrane su saopštila da su ruske rakete pale u Iranu i dodali da nije poznato da li su one izazvale neku veću štetu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво