Читај ми!

Rusija za dan izvela 18 vazdušnih udara u Siriji

Ruske vazduhoplovne snage izvele su u poslednja 24 časa 18 vazdušnih udara na položaje Islamske države u severozapadnom i zapadnom delu Sirije, tokom kojih su uništeni komandni centar i kamp za obuku te ekstremističke organizacije. Opservatorija za ljudska prava saopštila je da je od srede, kada su pokrenuti ruski vazdušni udari, poginulo 28 ljudi.

Udare u provincijama Idlib, Hama i Alep izveli su vojni avioni Su-24, Su-25 i Su-34, prenosi Tanjug.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov izjavio je da se 12 objekata Islamske države našlo na meti napada, naveo je Tas.

Pobunjenici u Idlibu i Hami su većinom iz grupa koje se bore protiv snaga sirijskog predsednika Bašara el Asada. Takvih grupa ima i u Alepu, gde operiše i Islamska država, preneo je Rojters.

Istovremeno, sirijska Opservatorija za ljudska prava saopštila je da je najmanje 12 boraca Islamske države ubijeno u jučerašnjim ruskim vazdušnim udarima u Raki. Ta provincija je skoro potpuno pod kontrolom Islamske države.

Opservatorija je navela i da je najmanje sedam civila, uključujući dvoje dece, poginulo u vazdušnim udarima koje su u provinciji Idlib, na severozapadu Sirije, izvršili ruski vojni avioni.

Istovremeno su u bombardovanju sela Habit, u istoj provinciji, stradala još tri civila, među kojima jedna devojčica i jedna žena, saopštila je Opservatorija.

Prema navodima te organizacije sa sedištem u Londonu, 28 ljudi je poginulo od srede, kada su pokrenuti ruski vazdušni udari.

Rusija je pre dva dana pokrenula vojne operacije protiv Islamske države u Siriji, a Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Kako je rekao pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво