Читај ми!

Novi napadi u Siriji, šest mrtvih

Najmanje šest ljudi, među kojima je troje dece, poginulo je u napadu sirijske vojske na selo Sarmin u provinciji Idlib, u severozapadnoj Siriji.

Troje dece, njihova majka, otac i baka ugušili su se u napadu "krmačama" na njihovo selo, navela je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

"Krmača" je nevođena avio-bomba od 250 kilograma koja je korišćena u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije i predstavlja nestandardno, improvizovano oružje.

Sirijska organizacija je saopštila da su lekari iz sela Sarmin zaključili da način na koji su žrtve umrle ukazuje na to da su bombe sadržale gas i da je moguće da se radi o hlorinu, prenosi Tanjug.

Lokalno kooridinaciono telo u Sarminu, koje čini grupa aktivista, potvrdilo je da je upotrebljen gas hlorin i objavilo je fotografije iz poljske bolnice na kojima se vidi kako dezorijentisani ljudi kašlju i nose gas maske.

Ta grupa je objavila i video-snimke tela troje dece koja su ubijena u ovom napadu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво