Читај ми!

Severnokorejskom diplomati zaplenjeno 27 kilograma zlata

Bangladeški carinici zaplenili su oko 27 kilograma zlata u polugama, u vrednosti oko 1,7 miliona dolara. Zlato je pronađeno kod severnokorejskog diplomate, koji je pokušao da ga prokrijumčari koristeći diplomatski imunitet.

Naoružani policajci i carinici na aerodromu u Daki presreli su prvog sekretara ambasade Severne Koreje u tom gradu, Son Joung Nama, pošto je doleteo iz Singapura, prenosi Tanjug.

Diplomata je iinsistirao na tome da njegove torbe ne mogu biti skenirane, zato što ima crveni pasoš i uživa diplomatski imunitet, rekao je šef odeljenja bangladeške carine, Moinul Kan.

Kan je naveo da je diplomati rečeno da ne može uneti u zemlju više od dva kilograma zlata.

"Posle drame, koja je trajala više od četiri sata, diplomata je popustio i mi smo pronašli zlatne poluge i ukrase težine 26,79 kilograma, u vrednosti od 1,67 miliona dolara. Diplomata, koji je bio u društvu ambasadora, sa kojim je doleteo iz Singapura, pušten je prema Bečkoj konvenciji, pošto je zlato konfiskovano", naveo je Kan.

Carinski organi su dobili odobrenje Ministarstva inostranih poslova da optuže diplomatu za pokušaj krijumčarenja prema zakonima Bangladeša, a severnokorejske vlasti su o tome obaveštene.

"U pitanju je čist slučaj krijumčarenja, verujemo da bi prodao zlato, zbog lokalnog reketiranja", smatra Kan, i dodaje da bi diplomata mogao biti osuđen i na doživotni zatvor.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво