Читај ми!

Le Pen: Ne podržavam nikoga

U drugom krugu izbora neću podržati ni Nikolu Sarkozija ni Fransoa Olanda, poručila liderka francuskog ekstremno desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen. Toj dvojici kandidata neću dati ni svoje poverenje niti mandat, istakla Lepenova.

Liderka ekstremno-desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen, rekla je da 6. maja, u drugom krugu izbora za predsednika Francuske, neće podržati ni Nikolu Sarkozija ni socijalistu Fransoa Olanda, sugerišu svojim pristalicama da predaju prazne listiće.

"Toj dvojici kandidata neću dati ni svoje poverenje niti mandat", rekla je Le Pen na mitingu u Parizu.

Iako je napomenula da je na njenim pristalica da po svojoj volji odluče za koga će glasati, Le Pen je jasno sugerisala da na glasanju predaju prazne listiće, navodi AFP.

"Ja sam odlučila, a svako od vas, svako od nas, odlučiće samostalno", napomenula je Le Pen na mitingu na kome se očekivalo da saopšti da li će stati iza nekog od dvojice kandidata, odnosno na koga će usmeriti glasove svojih glasača.

Le Pen je na mitingu na "Trgu opera" govorila sat vremena i istakla dobre rezultate svoje partije u prvom krugu izbora kada je dobila iznenađujućih, rekordnih 17,9 odstso glasova, ili poverenje 6,5 miliona glasača, a za Sarkozija i Olanda je rekla da su izdali francuske vrednosti.

"Mi slavimo naš izuzetan rezultat na predsedničkim izborima. Mi smo postali centar gravitacije francuskog političkog života", ocenila je Le Pen.

Sarkozijevi politički obrti

Prema njenim rečima, istorijska bitka njene partije tek počinje i da je njena stranka jedina koja brani francusku republiku, kao i da je dotakla duh francuskog naroda.

Za Sarkozija je rekla da su njegovi nedavni politički obrti u suprotnostima s njegovim akcijama tokom predsedničkog mandata i da više nije za mesto predsednika.

U prvom krugu izbora, Oland je u nedelju osvojio 28,6 odsto glasova, dok je Sarkoziju poverenje ukazalo 27,2 odsto birača, pa su obojici potrebni glasovi ekstremne desnice da bi prešli prag od 50 odsto glasova u drugom krugu, koji će se održati 6. maja.

Prema najnovijim rezultatima istraživanja javnog mnjenja, Oland u odnosu na Sarkozija ima prednost od šest do 10 odsto.

Njih dvojica će sutra na francuskog televiziji direktno suočiti stavove u izbornoj debati, podsetio je AFP.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво