Ненаду Јездићу награда "Милош Жутић"

Награда "Милош Жутић" Удружења драмских уметника Србије за 2018. годину свечано је уручена Ненаду Јездићу након представе "Краљ Бетајнове" на сцени "Љуба Тадић" Југословенског драмског позоришта.

Јездић је 24. лауреат награде која се додељује за најбоље глумачко остварење на домаћим професионалним сценама, премијерно изведеним у протеклој позоришној сезони.

Јездић је захвалио жирију, директорки позоришта, редитељу и ансамблу.

"Обрадовали сте мене и моју породицу, ова награда ми је изузетно драгоцена и она ме оснажује, радује и крепи у многострукости послова које радим. Она је путоказ да базични посао обављам како ваља. За мене она представља само предах у маратону, место где ћу да застанем и освежим се на свом деловању на позоришним сценама", рекао је Јездић.

Награђен је за улогу Јожефа Кантора у представи "Краљ Бетајнове" Ивана Цанкара, у режији Милана Нешковића.

У конкуренцији је било 16 глумаца са глумачким остварењима изведеним у периоду од 1. јула 2017. до 30. јуна 2018. године.

Жири је већином гласова одлучио о добитнику средином јуна, а радио је у саставу Драгана Ђукић, Бранислав Зеремски, Наташа Марковић, Ирфан Менсур и Небојша Миловановић (председник).

Награда се састоји од плакете са ликом Милоша Жутића - рад академског вајара Звонка Новаковића, уникатне дипломе на пергаменту - рад академског сликара и сценографа Герослава Зарића, и новчаног износа.

Доделу награде "Милош Жутић" помажу Министарство културе и информисања Србије и Секретаријат за културу Града Београда.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 23. сеп 2019, 10:49) - anonymous [нерегистровани]

Честитка

Свака част Ненаде, камо среће да су нам сви глумци таквог кова.

(понедељак, 23. сеп 2019, 08:23) - anonymousLjubica [нерегистровани]

Zasluzena nagrada

Iskrene cestitke divnom coveku i velikom glumcu.