Премиjера представе "Селастина" у Будви

У Будви се до 30. августа одржава фестивал Град театар који је добрим делом испуњен уметничким остварењима из Србије. Синоћ је премијерно изведена представа "Селестина" у режији Милана Нешковића.

"Лечити срце забављајући разум" мото је 33. фестивала Град театар Будва који ће до краја августа бити испуњен богатим и разноврсним позоришним, ликовним, књижевним и музичким програмом.

"Сваке године имамо неку идеју око које окупљамо програме и ове године је то била тема места уметности у свету који је препун суровости. Дакле уметност у свету отуђења, у свету велике грубости", каже Милена Лубарда Маровић, директорка Фестивала.

Град театар и музички програм је 4.јула отворио Биг бенд РТС-а, посветом свом некадашњем члану, Будванину Миму Митровићу. Централни догађај фестивала је премијера представе "Селестина", која је у режији Милана Нешковића настала у копродукцији фестивала Град театар Будва и Југословенског драмског позоришта. У насловној улози Наташа Нинковић. 

"Она се мени много свиђа зато што она не крије да је нешто друго и са таквим људима је најлакше на неки начин. Она стоји иза тога што она јесте", каже Нинковићева.

Представа "Селестина" ће до 21.јула бити извођена на овој сцени а затим следи такође богат и занимљив програм који ће 30. августа затворити гостовање представе Атељеа 212 "Петријин венац" и "Режим љубави".

број коментара 0 Пошаљи коментар