Радови дипломаца у Музеју примењене уметности

Традиционално у јулу у Музеју примењене уметности радови студената завршне године Факултета примењених уметности. Изложени уметнички радови представљају различите области сва три студијска програма - примењену уметност, дизајн и конзервацију и рестаурацију.

Актуелном поставком "ДИПЛОМА 2019" доминира многострукост интересовања, зрелост израза, знање, вештина и таленат.

Представља нам се 71. генерација која завршава ову угледну уметничку школу. Студенти Факултета примењених уметности у Београду су успешни, креативни и делотворни упркос свему.

Целокупна реалност је тренутно за наше професије изазовна, захтевна, тешка, оцењује декан факултета Даниела Фулгоси.

Једноставна, прочишћена, богата, организована на три нивоа поставка дипломаца Факултета примењених уметности најбоља је репрезентација те институције.

"То је просто најбоља прилика да се виде варијације на тему свега што је урађено", истиче продекан ФПУ Љубица Јоцић Кнежевић.

"Мислим да је доста значајно за почетак нашег професуионалног развоја. На индустријском дизајну смо стекли доста искуства у радионици, креативног мишљења уз помоћ дизајна и креативности", каже студент ФПУ Милена Станимировић.

"Толики труд те четири године лепо је скоцкати, леп осећај у великом простору", истиче студент Урош Огризовић.

"ДИПЛОМА 2019", најбољи радови студената завршне године Факултета примењене уметности, може се погледати у Музеју примењене уметности до 27. јула.

број коментара 0 Пошаљи коментар