Све спремно за Ноћ музеја

Од 16 сати до поноћи у Србији се одржава Ноћ музеја. Више од четрдесет градова широм земље спремно је за најлепше музејско мајско вече. За публику Београда различити изложбени садржаји на више од шездесет локација.

Шеснаеста Ноћ музеја посетиоце провоцира необичним изложбама, неиспричаним изложбеним причама, отварањем нових и заборављених простора.

После четврт века у Музеју Јована Цвијића изложена су дела Петра Добровића из приватне колекције – Легата Флегел. "Скривена баштина – слике Петра Добровића" само је део драгоцене збирке коју чува Музеј града – изложено је 16 радова интензивног колорита.

"Заиста је ретко ко од данашње савремене публике имао прилику да види ова дела,  сматрамо да је сада у Ноћи музеја јединствена прилика да погледају ову изложбу", каже Ангелина Бранковић, кустос Музеја града Београда. 

Посетиоце Ноћи музеја у Београду очекују најразличитији садржаји подељени у неколико географских зона и тематских целина. Од огледала у Етнографском музеју до хипи изложбе о најпознатијем рок фестивалу Вудстоку у Галерији УЛУС-а.

"У павиљону Цвијета Зузорић прва и за Ноћ музеја и за Музеј града Београда тактилна изложба која је базирана на античким предметима из збирке Музеја града Београда, и у Конаку кнегиње Љубице, у сали под сводовима, барокни Београд", каже Ангелина Бранковић.

Највеће интересовање влада за туру "Неиспричане приче" сачињену од поставки које се могу видети премијерно или искључиво у Ноћи музеја. Ноћ музеја одржава се на међународни дан музеја 18. маја. Најновије музејске авантуре очекују вас од 16 часова до поноћи.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 18. мај 2019, 10:07) - anonymous [нерегистровани]

Ајде, нек је и ноћ...

... али од четири поподне до поноћи!? А жена и ја се спремили...