Изложба о Луки Ћеловићу у оквиру Ноћи музеја

Изложба "Лука Ћеловић остварење српског сна" која прати живописну биографију човека који је у Београд дошао као неписмени младић без новца, а постао један од најуспешнијих људи престонице и њен дародавац, биће симболично изложена у просторијама Продајног центра "Београд на води" (Belgrade Waterfront), бивше Београдске задруге чију је изградњу помогао Ћеловић.

Мултимедијална изложба "Лука Ћеловић остварење српског сна" одржава се у оквиру манифестације Ноћ музеја, и биће отворена у суботу, 18. маја од 16 до 24 часа, саопштено је из "Београда на води".

Осим панела, у изложбеном простору емитоваће се и кратак филм о Ћеловићевом животу, док ће посетиоци моћи да разгледају и селекцију књига из његове личне библиотеке које је завештао Универзитету у Београду, заједно са својом целокупном имовином.

Аутор изложбе је др Адам Софронијевић, који је са својим сарадницима издвојио кључне тренутке Ћеловићевог живота и представио их како би се јавности приближила често непозната, а непроцењива заоставштина великог добротвора Београда.

Изложба "Лука Ћеловић остварење српског сна" организује компанија "Београд на води" (Belgrade Waterfront) у сарадњи са Универзитетском библиотеком "Светозар Марковић".

број коментара 0 Пошаљи коментар