Коељо и власник "Лагуне" у Барселони

Славни писац Пауло Коељо сусрео се у Барселони са Дејаном Папићем, власником издавачке куће "Лагуна", која је један од највећих издавача његових романа у Европи. Чувени аутор и власник "Лагуне" састали су се на свечаној прослава поводом 25 година од оснивања куће "Сант Јорди Асоциадос", која је званични и једини заступник права за књиге Паула Коеља.

На прослави су се окупили издавачи из читавог света како би, заједно са представницима компаније "Сант Јорди Асоциадос" и писцем, обележили тај значајан јубилеј.

Пауло Коељо се сматра најутицајнијим савременим писцем.

Његова дела продата су широм света у тиражу од преко 225 милиона примерака, а објављена су у 170 земаља и преведена на преко 80 језика.

Коељо је аутор неколико наслова који спадају у најчитаније књиге нашег времена, као што су "Дневник једног чаробњака" и "Алхемичар", који су га и учинили светски познатим.

Коељо је аутор и књига "Брида", "Вероника је одлучила да умре", "Једанаест минута", "Алеф".

Добитник је бројних престижних међународних награда.

Паоло Коељо је за члана Бразилске књижевне академије изабран 2002. године, а од 2007. године је амбасадор мира Уједињених нација.

Године 2009. додељено му је признање Гинисове књиге рекорда за најпревођенији роман ("Алхемичар"). Паоло Коељо је и писац кога прати највише људи на друштвеним мрежама.

број коментара 0 пошаљи коментар