Отказана додела "Балканских награда" у БДП-у

Додела "Балканских награда", најављена за 21. фебруар на сцени "Раде Марковић" Београдског драмског позоришта, која је изазвала револт глумаца тог театра, отказана је, потврдио је Танјугу вршилац дужности директора БДП-а Слободан Ћустић.

Више од 20 глумаца потписало је писмо у коме су нагласили да се изнајмљивањем простора за доделу "Балканских награда" обесмишљава постојање позоришта и његова мисија, да се изневерава позоришна публика, уз оцену да је у питању манифестација шунда, кича и најгорег укуса којој није место на сцени градског позоришта.

Глумци су захвалили на подршци коју су добили, а један од потписника писма, Иван Томић, рекао је синоћ Танјугу да је лично задовољан што је управа чула глас глумаца и што је отказала гостопримство "Балкан аwардс".

"Многи људи, не само колеге, јављају се на друштвеним мрежама са честиткама. То ми говори да људи препознају важност борбе за своју професију и да ће можда у наредном периоду бити спремнији да се боре за исту", рекао је Томић.

Писмо су, поред Томића, потписали и Паулина Манов, Наташа Марковић, Весна Чипчић, Љубинка Кларић, Андреј Шепетковски, Слободан - Бода Нинковић, Ивана Николић, Ања Алач, Јелисавета Орашанин, Марко Живић, Милица Зарић, Владан Милић, Слађана Влајовић, Сандра Бугарски, Милан Чучиловић, Александар Алач, Јадранка Селец, Јово Максић, Павле Пекић и Лако Николић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 12. феб 2019, 10:18) - anonymous [нерегистровани]

E,hvala bogu

A te i slicne ujdurme treba polako isterati gde je god to moguce. Neka naprave halu za susrete "pijanstva i kica" i neka uzivaju. Svako ima pravo da izabere sta misli da mu je ok. Samo ne na svakom mestu.