Андрашу Урбану уручена награда "Бојан Ступица"

Позоришном редитељу Андрашу Урбану уручена je награда "Бојан Ступица" за режију представе "Родољупци" у београдском Народном позоришту.

Након што је одиграна представа "Родољупци", Андреш Урбан је изашао на сцену националног театра и окренуо се ка ансамблу представе.

"Јако сам поносан на вас зато што радите то што радите у овом моменту. Знам да сте се определили за овај позив јер сте желели да пренесете неку поруку, да нешто урадите и важно кажете", казао је Урбан и додао да се не сме дозволити да директор Драме Жељко Хубач оде из позоришта. 

"Хубач не треба да оде из позоришта зато што је доказао да добро ради то што ради", рекао је Урбан.

Цењени редитељ је захвалио на важном признању и казао да је одувек желео награду "Бојан Ступица".

"Ту награду сматрам југословенским признањем и једно време сам заборавио на њу, а ето сада ми драго што сам је добио", казао је Урбан.

Награду "Бојан Ступица" додељују се од 1971. једном у две године и ова покрива период од априла 2015. до априла 2017. године.

Трочлани жири за доделу те награде за режију, који су чинили Димитрије Јовановић, Љиљана Тодоровић и Славко Милановић, одлуку је донео једногласно.

Урбанова верзија комада Јована Стерије Поповича, постављена је у данашње време, премијерно је изведена 30. октобра 2015. године на Великој сцени Народног позоришта у Београду.

број коментара 0 пошаљи коментар