Фестивал сниматељских остварења "Слика у покрету"

У организацији Српске асоцијације сниматеља од 14. до 17. новембра биће одржан трећи по реду национални фестивал сниматељских остварења "Слика у покрету". У оквиру фестивала биће приказано осам остварења аутора кинематографске слике насталих у Србији током протекле године.

Филмови који ће бити приказани одражавају разноврсности којом се одликује савремена српска продукција целовечерњег играног филма – од комедије до трагедије, од прошлости до будућности, од маргине до свемирског брода, од документаристичког до високо естетизованог приступа визуелним решењима, што чини живо ткиво савремене српске филмске продукције.

О остварењима Микше Анђелића, Миладина Чолаковића, Милице Дракулић, Косте Глушице, Владана Јанковића, Димитрија Јоковића, Ивана Костића, Радослава Владића, далеко тежи задатак од Миодрага Милошевића, селектора фестивала, имаће трочлани међународни жири у саставу: Данијеле Нануци из Италије, Јуре Чернец из Словеније, као и прошлогодишњи добитник награде, Милош Спасојевић из Србије.

Жири ће доделити две награде – за иновативност у визуелном приступу у филмској фотографији и награду за најбољи сниматељски рад.

Као и претходне две године, целокупни програм биће приређен у Југословенској кинотеци, а у чијим ће просторијама такође бити одржани и мастер часови које ће приредити наши почасни чланови жирија.

Гост фестивала биће и Паул Рене Роестад, председник европске федерације директора фотографије – ИМАГО.

број коментара 0 пошаљи коментар