На Сајму књига уручене новинарске награде

Последњег дана 63. Међународног београдског сајма књига уручене су новинарске награде "Геопоетици" за најуспешнијег издавача и "Лагуни" за најпрофесионалнији однос према медијима.

Жиријем је председавао Драган Богутовић (Вечерње новости), а чланице су биле Мелиха Правдић (Радио Београд), Марија Рајшић Миљевић (РТС) и Татјана Њежић (Блиц).

"Потпуно свесни да живимо у време крика и слике и у друштву спектакла, у овој кући су бескомпромисно, а лежерно, достојанствено и занимљиво показивали и доказивали да, ако неком треба лепоте и над,е може их наћи у књижевности", наведено је у образложењу за признање "Геопоетици".

Оснивач и главни уредник "Геопоетике" Владислав Бајац се, након што је примио Повељу и слику "Благовести" из руку ауторке Слободанке Бобе Ракић Шефер, присетио почетака "Геопоетике" пре равно четврт века и изразио задовољство што је ова кућа и после свега остала доследна себи.

У име "Лагуне", такође у години јубилеја - 20 година постојања, слику Драгана Стојкова примила је Тања Вучковић, ПР најпродуктивније издавачке куће.

број коментара 0 пошаљи коментар