Новинари: "Геопоетика" најбољи издавач

На 63. Међународном београдском сајму књига по 24. пут додељене су новинарске награде, а најбољи издавач је "Геопоетика" са 27 поена. На другом месту је "Лагуна" која је добила 22 и на трећем "Академска књига" са 19 поена.

Признање за најпрофесионалнији однос према медијима добила је "Лагуна" са 35 поена, на другом месту је "Геопоетика" са 14 и на трећем "Архипелаг" са 13 поена.

Гласало је 20 новинара из десет редакција предлажући у обе категорије по три издавача при чему прво предложени добија три поена а треће предложени један поен.

Комисија за бројање гласова радила је у саставу – Драган Богутовић (Вечерње Новости), Татјана Њежић (Блиц), Марија Миљевић (РТС) и Мелиха Правдић (Радио Београд).

Признање се додељује 24. пут, а чине га повеље и уметничкe сликe Драгана Стојкова и Слободанке Ракић Шефер.

Награде ће бити уручене сутра у Сали "Иво Андрић". 

Почасна земља гост овогодишњег сајма књига био је Мароко.

Штандове су имала и министарства. Тако је данас директор полиције Владимир Ребић обишао штанд МУП-а и Криминалистичко-полицијске академије. Продекан професор Академије Саша Мијалковић упознао је Ребића са 13 нових издања Криминалистичко-полицијске академије из области криминалистичких, полицијских и безбедносних наука и представио му часопис "Наука-Безбедност-Полиција".

број коментара 0 пошаљи коментар