Представа "Североистоик" победник на Бориним данима

У Врању су синоћ завршени 38. Борини позоришни дани. Публика је, оцењивањем сваке вечери фестивала, бирала најбољу представу. То је "Североисток" Битеф театра и Беоарта, у режији Јане Маричић.

"Североисток" је прича базирана на сведочењима преживелих у нападу чеченских терориста на московско позориште. Чеченка, Рускиња и Летонка поново проживљавају талачку кризу.

"Фантом слободе један конструкт који сваког човека понаособ кошта, и за који се сваки човек понаособ као утопистичку идеју, бори", каже глумица Катарина Жутић.

Представа "Североисток" добила је од публике оцену 4,77, и друге представе високо су котиране. Последње вечери фестивала наступало је ужичко позориште "Како одржавати фикус" у режији Југа Ђорђевића.

"Зависи да ли га третирамо као фикус или као једног од нас, и као једног који ће убудуће бити нешто, од чега ћемо зависити сви ми", рекао је Душан Радојичић, глумац.

И ове године су на алтернативној сцени, у Дому војске. Обнова зграде, изгореле 2012. је у другој фази. Трајаће до априла, после следи опремање.

"Подразумева најсавременију сцену, најсавременију расвету, озвучење, али исто тако и филмски пројектор, тако да ће Врање, заједно са Позориштем, уједно добити и биоскопску салу", каже  градоначелник Слободан Миленковић.

Слоган 38. Бориних позоришних дана био је "Позориштем до позоришта". До наредне манифестације, очекују, вратиће се на своју, обновљену сцену.

Остали аутори: Миљана Окиљевић Николић
број коментара 0 Пошаљи коментар