На Сајму књига промоције едиције Радио Београда 2

У протеклој години РТС издаваштво објавило је 27 нових и три обновљена наслова. Неки од њих премијерно су представљени на Сајму књига.

На програму шестог дана Сајма књига су промоције едиције Радио Београда 2 ''Књиге године'' и троделне антологије ''Дизајн и дизајнери 20. и 21. века''.

"Mеђу новим насловима издвојио бих својеврсну енциклопедију 'Дизајн и дизајнери 20. и 21. века 'Радмиле и Маријане Милосављевић, коју смо радили са издавачком кућом  'Орион '. Ту је окупљено 300 производа разних дизајнера, кратке приче о њима и њихове биографије", рекао је Драган Инђић, одговорни уредник РТС издаваштва.  

У сарадњи са фондацијом "Слободан Стојановић", објављен је роман "Лав у Београду", писца и драматурга који је иза себе оставио бројна књижевна дела, телевизијске драме и серије.

"Слободан Стојановић аутор је ТВ серије 'Више од игре', а познат по издању 'Нешто лепо' сада се емитује на РТС-у и књига која је најпородаванија у нашој издавачкој кући у седам издања", каже Инђић.  

У знак обележавања стогодишњице Првог светског рата, с петим колом и укупно 60 књига завршен је велики подухват РТС издаваштва ''Србија 1914-1918''.

број коментара 0 пошаљи коментар