Издавачи са КиМ представили се са више од 300 наслова

На 63. Међународном сајму књига у Београду на штанду Канцеларије за Косово и Метохију десет излагача представило се са више од 300 књига.

На највећој свечаности писане речи код нас представиле су се косовско-метохијске издавачке куће, институције културе, Универзитет у Косовској Митровици и други.

"Ја бих издвојила Дом културе 'Грачаница', Друштво књижевника Косова и Метохије, домове културе 'Хвосно' и 'Свети Сава'", каже координаторка за Сајам књига Канцеларије за КиМ, Гордана Ађанчић.

Пажњу посетилаца највише привлаче монографије о српским средњовековним светињама Грачаници, Богородици Љевишкој, Високим Дечанима. Представљена је и књига о царском Душановом граду Призрену.

"Орјентисали смо се на оне који са ових простора дају велики допринос српској култури уопште, а посебно литературе и књижевности. Ту су песници Ђиновић и Костић, као и постхумно издата књига о делу и животу професора доктора Слободана Костића", наводи Светозар Влаховић, директор "Панораме".

Наслови Епархије рашко-призренске привлаче погледе радозналих.

Протојереј Стево Митрић из Епархије рашко-призренске каже да читаоцима нуде капитално дело "Задужбине Косова и Метохије" као и књигу владике Атанасија "Од слободе ка љубави". "Издања Богословије исто се могу узети на нашем простору", додаје Митрић.

На најважнијој књижевној манифестацији одржаће се 40 промоција књига издавача и аутора са Косова и Метохије.

број коментара 0 пошаљи коментар