Изложба "Сусрети" – преплитање енергије и осећања ауторке

У Малој Галерији УЛУПУДС-а отворена је изложба Мионе Стефановић "Сусрети". Судари, подударности, преклапања и сједињавања са једне, а разилажења и раздвајања са друге стране представљена су у уметничком изразу ауторке кроз цртеж и скулптуру.

Серије цртежа и скулптура чине сусрет унутрашњих осећања и уметничког изражавања кроз два медијума. Цртежи и глина односно керамика, преплићу се као сусрети енергија, животни токови, истраживања. Везу акварела и скулптура чине морски таласи и чворови.

"Допустила сам да у свом раду с једне стране се водим законом физике, да пуштам да закон физике ради за мене. Да му допуштам да скулптуре саме стварају одређене форме док им ја додајем само по неке мале интервале, тј. моје личне импулсе и мале сегменте на које ја заправо утичем", рекла је ауторка изложбе Миона Стефановић.

Изложени акварели су већег формата него у досадашњим циклусима. Линија у односу на површину има примат.

"Та Мионина узбурканост и динамичност сем у њеном темпераменту се тачно осликава и на њеним цртежима. И то је та динамика линије, али овај пут, тј. на скулптури у керамици, са јако финим и нежним детаљима, што се опет поклапа са њеном личношћу", каже ликовни уметник Ива Бркић.

Поред керамике и цртежа Миона Стефановић се бави сликом, илустрацијом и фотографијом.

број коментара 0 пошаљи коментар