Радио Београд 2 на "Мокрањчевим данима"

Овогодишњи, 53. фестивал "Мокрањчеви дани" у Неготину, једна од најстаријих и најугледнијих музичких манифестација у Србији, на три своја програма обележиће 60. годишњицу постојања Радио Београда 2.

У недељу, 16. септембра у 14 часова у Мокрању, родном месту Стевана Стојановића Мокрањца, у част 60 година Радио Београда 2, на програму је концерт "Нити традиције", на коме наступају – Стефан Радовановић (добитник награде "Од злата јабука", за најизворније музицирање на 30. Сабору фрулаша Србије у Прислоници), КУД Мокрањац из Мокрања и КУД Стеван Мокрањац из Неготина. 

У оквиру трибине "Радионица звука", према истоименој серији Драмског програма Радио Београда, у Мокрањчевој родној кући у Неготину биће представљена два радиофонска остварења.

У уторак, 18. септембра у 12 сати, на програму је је радиофонска поема Иване Стефановић "Велики камен" (награда "При Италија", 2017), о којој ће поред ауторке говорити и музиколошкиња Ана Котевска.

Последњег дана фестивала, у петак 21. септембра, биће представљено и остварење "Студеница - Двери Светог Саве" ауторке Тање Радујевић Сусе, о коме ће, осим ауторке, говорити Предраг Стаменковић, уредник "Радионице звука".

број коментара 0 Пошаљи коментар